onsdag 17 november 2010

Idol & döskallar!

TittarserviceÄmne: Reklam om serier mitt i idol...

Hej på er!
Har sedan tidigare undrat hur ni tänker när ni visar reklam för program med otäcka scener när vi som barnfamilj tittar på idol. För mig är det inte ok att min 7-åring får se att man metar upp en döskalle ur en brunn, som det blev ikväll. Varför måste ni göra reklam för dessa program när det är familjeprogram? Maria Wern & Wallander är i mitt tycke inte barnvänligt. Men kanske det är som så att de som är 7 år inte ska kunna se klart idol eller som tidigare Let´s dance...

mvh Anna Löfblad


Svar:
Hej!

Vi har bestämt oss för att klippa om trailern för Maria Wern, då vi har fått ett par klagomål angående denna trailer. Den nya trailern börjar visas imorgon. Nedan redovisas TV4:s policy vad det gäller visning av trailers.
Efter att en trailern blivit producerad är det ett flertal personer som tittar på den och avgör om den skall tillåtas visas dygnet runt, enbart efter 21:00, eller inte alls. Vad som uppfattas som våldsamt är ju en subjektiv bedömning och är olika från person till person. Om de som tittar på trailern i ett initialt skede är oense brukar fler personers åsikter inhämtas innan den sänds ut. Vid bedömningen av trailers är det viktigt att skilja mellan våld och spänning, där det sistnämnda ofta är ett naturligt inslag. TV4:s policy är att trailers som innehåller våld placeras efter 21:00. Om en trailer godkänts för visning dygnet runt är det vår absoluta ambition att inte placera trailers som riktar sig till en vuxenpublik intill barnprogram, även om detta ibland kan inträffa.
mvh

Planeringsavdelningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar